Logo Qollap

Social Collaboration Platform

Platform op maat

Eigen vormgeving Qollap

Zet Qollap eenvoudig om in jouw huisstijl door het kiezen van de juiste kleuren en je eigen logo. Voor de echte experts is er bovendien de mogelijkheid om zelf CSS regels toe te voegen en zo de vormgeving volledig naar wens aan te passen.

Dashboardinstellingen

Het dashboard van Qollap geeft je een overzicht van de belangrijkste activiteiten op het platform. Afhankelijk van welke content voor jou het meest relevant is, kan je deze indelen en bepalen wat wel en niet zichtbaar is.

Portaal voor intranet

Gebruik je Qollap als intranet? Dan kan het goed van pas komen om het platform als portaal te gebruiken. Externe applicaties kan je direct in het hoofdmenu toevoegen zodat collega's snel naar de juiste applicaties kunnen doorklikken.

Taal

Pas de taal van het platform aan naar de voertaal binnen je organisatie. Qollap is beschikbaar in het Nederlands en Engels.

Profielen & groepen

Basisprofielen

Elk lid heeft een eigen profiel met relevante informatie zoals contact- en functiegegevens. Maak je eigen profiel herkenbaar en visueel aantrekkelijk door profielfoto’s en achtergrond afbeeldingen toe te voegen.

Kennisprofielen

Qollap analyseert je activiteit en bouwt een kennisprofiel van je op. Bepaal als beheerder welke velden extra relevant zijn voor je organisatie of afdeling. Zo kunnen collega's precies zien welke specifieke kennis en expertise je in huis hebt.

Persoonlijke statistieken

Het profiel van medewerkers wordt aangevuld met persoonlijke statistieken over diegene. Zo zie je snel of iemand bijvoorbeeld veel stukken schrijft, events organiseert, of graag in aan discussies deel neemt.

Gemeenschappelijke profielen

Door het slimme kennissysteem achter Qollap worden alle profielpagina’s voorzien van een aantal gemeenschappelijke profielen. Dit zijn collega's met kennis en expertise over vergelijkbare onderwerpen .

Notificatie-instellingen

Pas je instellingen precies aan zoals jij wilt om niet overspoeld te worden met berichten. Geef aan welke notificaties voor jou relevant zijn en je wilt ontvangen. Qollap bundelt notificaties als je dat prettig vindt.

Groepen aanmaken

Naast je groep voor de algemene interne communicatie kunnen er onbeperkt nieuwe groep- en subgroepen aangemaakt worden. Bepaal zelf of deze afgeschermd of vrij toegankelijk zijn.

Functionaliteiten per groep

Geef per groep aan welke functionaliteiten je wilt gebruiken. Naast de beschikbare Qollap functionaliteiten heb je de mogelijkheid om zelf snelkoppelingen naar externe applicaties toe te voegen.

Communiceren

Dashboard van activiteiten

Het dashboard geeft je een chronologisch overzicht zodat je snel up-to-date bent. Vanuit hier kan je direct reacties en waarderingen plaatsen. Daarnaast staan enkele widgets zoals bijvoorbeeld een enquête.

Berichten

Houd je collega’s up to date met waar je activiteiten. Stuur eenvoudig berichten naar directe collega's of je groepsleden. Voeg bijlagen als foto’s en video’s toe en ontvang direct reacties en likes!

Blogs en artikelen

Deel relevante informatie met van je collega’s via de blog-functie van Qollap. Heb je meerdere communicatie stromen? Voeg dan simpelweg meerdere blog-functionaliteiten toe aan je groep.

Enquête

Een onderzoek onder je collega's uitzetten? Dat kan middels de enquête-functie. Je kan hier korte of lange vragenlijsten uitzetten onder groepen. De resultaten kan je direct verwerken in Qollap, óf exporteren voor verdere analyse.

Realtime chat

Sommige gesprekken werken toch beter in realtime. Daarom kan je in Qollap 1-op-1 chats voeren of een groepschat starten over een specifiek onderwerp. Realtime en direct op je mobiele device.

Kalender

Plan nieuwe activiteiten in met de kalender. Bepaal per item wie je uitnodigt, diegene kan je vervolgens via de RSVP mogelijkheid laten weten of hij/zij aanwezig is. Uiteraard is deze te koppelen aan je Outlook en Google Calendar.

Dagelijkse/wekelijkse samenvattingen

Even een dag in beslag genomen door afspraken? Geen probleem! Met de samenvattingen email lees je eenvoudig terug wat er die dag is gebeurd in de groepen die voor jou relevant zijn.

Samenwerken

Projectgroepen

Gezien vrijwel al het werk in groepsverband gedaan wordt, stelt Qollap groepen centraal. Start eenvoudig een groep voor jouw team of afdeling en richt deze in naar het doel dat je wilt bereiken met de perfecte functionaliteiten.

Berichtenstroom

Plaats eenvoudig korte berichten en updates op de tijdlijn. Tag de collega's zodat zij een extra notificatie ontvangen. Collega's kunnen gemakkelijk je bericht gemakkelijk ‘leuk vinden’ of becommentariëren.

Bestanden delen

Upload eenvoudig bestanden, deel deze met specifieke collega's en orden deze hiërarchisch in mappen. Je kunt ze altijd weer verplaatsen. Maak een slideshow op groot formaat als je afbeeldingen een professionele presentatie verdienen.

Ideeën

Heb je een goed idee en wil je kijken of er draagvlak is? Bij deze functionaliteit kunnen medewerkers stemmen op een idee. Ideeën kunnen daarmee worden gerangschikt op ‘meeste stemmen’ of ‘nieuwste ideeën’.

Taken

Creëer taken voor een persoon of groep. De status van de taak maakt het voor iedereen inzichtelijk of deze al is opgepakt. Taken kan je hiërarchisch indelen, waardoor sub-taken ook mogelijk zijn. Per taak is er de mogelijkheid om te reageren.

Notificaties

Ontvang notificaties van relevante bijdragen, reacties en uitnodigingen. Bepaald zelf welke notificaties relevant zijn en je wilt ontvangen. Qollap bundelt notificaties, zo word je niet overspoeld met berichten.

Kennisdelen

Wiki & Kennisbank

De Wiki & Kennisbank is een verzameling van artikelen. Je kunt eenvoudig met meerdere medewerkers samenwerken aan één artikel. Met versiebeheer kan je eenvoudig zien wie wanneer iets heeft geschreven of aangepast.

Kennisprofielen

Elke bijdrage op Qollap wordt automatisch voorzien van 'tags'. Deze worden middels slimme extractie-algoritmes uit de tekst gehaald. De auteur krijgt ervaringspunten voor de onderwerpen en wordt vindbaar op deze kennisgebieden.

Experts vinden

Vind eenvoudig experts en start een focus-team met kennishouders van bepaalde onderwerpen. Óf je start een groep waarin diverse kennishouders uit diverse stappen van een proces aanhaken om zo dit proces verder te stroomlijnen.

Intelligente zoekmachine

De zoekmachine gebruikt technieken als kunstmatige intelligentie en natuurlijke taalanalyse en koppelt deze aan verschillende informatiebronnen. Zo krijg je snel suggesties voor onderwerpen, eerder gestelde vragen en experts.

Vraag & Antwoord

Een vraag die in deze module wordt gesteld wordt door het kennissysteem enkel uitgezet onder kennishouders over het onderwerp. Zo krijg je snel adequaat antwoord en is het antwoord bovendien direct beschikbaar voor je collega's.

Management

Gebruikers & Groepen

Je kunt snel gebruikers toevoegen of verwijderen of beheerder maken. Nodig grote groepen uit via de batch-uitnodiging module. Upload dan een Excel of csv bestand en stuur je die collega's een persoonlijke uitnodiging.

Automatisch inloggen

Om gebruikers nog meer gemak te bieden bij het inloggen kan het platform gekoppeld worden aan een ADFS of vergelijkbare SAML provider. Zo worden profielen ook netjes gevuld met persoonsgegevens die de provider meegeeft.

Inzicht in activiteiten en bijdragen

Bij inzicht in activiteiten kan je snel diepte-analyses doen op het gebruik van jouw platform. Je ziet de activiteit per periode in groepen en omtrent artikelen. Tevens bieden we inzicht in bijdragen voor een beeld van de besproken onderwerpen.

Maandrapportages

Optioneel krijg je de beschikking over maandelijkse rapportages waarin activiteit, inhoud, gedrag en trends op het platform worden samengevat in een document. Zo kan je de community snel en adequaat bijsturen.

Veiligheid

Beveiligde verbindingen (TLS)

Alle verbindingen van en naar het Qollap platform zijn versleuteld over TLS1.2 middels een AES 128 GCM sleutel.

Versleutelde data

Bedrijfsgevoelige data wordt versleuteld opgeslagen op onze servers in Nederland. Zo worden wachtwoorden versleuteld via PBKDF2 met een SHA256 hash.

Afgeschermde omgeving

Alle inhoud binnen het Qollap platform is alleen beschikbaar nadat een gebruiker is ingelogd. Zo is alle data op het platform afgeschermd van de buitenwereld.

Rechten & Rollen

Als beheerder krijg je de beschikking over een rollensysteem op platform niveau, maar ook op groepsniveau. Daarnaast kan je per groep rechten van gebruikers aangeven.

Alle data blijft binnen Nederland

Qollap gegevens, databases, bestanden en backups staan in Nederlandse data-centers. Datacenters zijn gecertificeerd met onder meer de ISO/IEC 27001 standaard.

Configureer zelf wachtwoord-eisen

Als beheerder kan je zelf aangeven wat de wachtwoordeisen en blokkade-regels zijn voor gebruikers op het platform. Zo kan je eenvoudig aan de interne compliancy regels voldoen.

Diensten

Strategische sessie

Qollap is vaak een onderdeel van een strategische route. Daarom kijken we graag eerst naar het grote plaatje en welke bijdrage een samenwerking kan leveren aan het behalen van de organisatiedoelstellingen en algehele performance.

Kickstart sessie

Om handig te worden met het platform en snel actief aan de slag te kunnen, komen we bij de aftrap langs om Qollap in te richten en alle functionaliteiten door te nemen. Kan iemand er niet bij zijn? Kijk het dan terug op het op het dashboard!

Activatie

Het grootste probleem bij communicatieplatforms is dat er vaak nauwelijks activiteit is. Hierin onderscheiden wij ons! Door structureel methodische begeleiding en activatie toe te passen, behalen we doorgaans een participatiegraad van 60 tot 80%!

Community management

Geen actief platform zonder goede begeleiding. In onze rol als community manager begeleiden we je zoveel je wilt om te zorgen dat je community actief participeert en 'verslaafd' wordt aan Qollap.

Management reports

Maandelijks maken wij een rapport op waarin we inzicht geven in de cijfers, activiteiten, populaire functionaliteiten en onderwerpen. Dit stelt je in staat om hierop in te spelen en per maand verder te groeien.

Voortgangsmeetings

Een samenwerking zien we als een partnership waarin we van elkaar leren, inspelen op nieuwe kansen en samen vooruit gaan. Tijdens periodieke voortgangsmeetings kijken we dan ook aan welke knoppen we moeten draaien.

In slechts 2 minuten aan de slag!

Qollap heeft veel features, en is tóch zeer toegankelijk. Met een demo-omgeving kan je in 2 minuten van start met jouw collega's, heel eenvoudig! 

Wil je toch wat vragen over hoe je Qollap voor jouw organisatie moet inrichten? Een vrijblijvend uurtje ondersteuning op afstand bieden wij met plezier aan!

Qollap Quick Start
Qollap Members

Nodig collega's uit

Een sociaal platform zonder collega's is ook zo eenzaam :) Eénmaal ingelogd op jouw platform kan je direct met 20 collega's aan de slag. 

Nodig direct je teamgenoten uit om er achter te komen hoe leuk samenwerken in Qollap is. Probeer bijvoorbeeld gezamenlijk eens een afspraak te plannen en aanwezigheid bij te houden. Óf start een gesprek in het dashboard.

Jij bent de initiator!

Er is altijd een voorloper. Als jij op onze website bij deze tekst bent aangekomen, dan denken wij dat jij dit bent!

Claim deze eer en start in jouw Qollap omgeving een gesprek met je collega's over bijvoorbeeld:

  1. Hoe jullie organisatie continu kan verbeteren met álle collega's
  2. Welke activatie-ideeën jullie kunnen verzinnen voor de uitrol van een inter sociaal netwerk.
  3. Welke onderwerpen in jullie organisatie altijd de gemoederen bezighouden.

Qollap Dashboard