Logo Qollap

"Work smarter, not harder"

Ja hoor, die hebben we wel vaker gehoord. Maar wat het precies betekent? Daar heeft iedereen zijn eigen mening over.

We bevinden ons in een era waarin technologie een belangrijke rol speelt in ons dagelijkse leven, op kantoor, thuis, tijdens het reizen etc. Wij zijn constant aan het innoveren, en dan is de quote door Allan F. Mogensen heel relevant. 

Het is een feit. We werken steeds meer online – steeds meer digital. De meeste bedrijven hebben één of andere vorm van een digitale werkplek waar medewerkers online samenwerken, bijvoorbeeld een sociaal intranet. Sneller communiceren door te chatten, videoconferences, samen aan bestanden werken, en gemakkelijk collega’s vinden – bijna onvoorstelbaar dat we dit niet altijd al hebben gehad. 

Maar wat kan een digitale werkplek eigenlijk voor een organisatie opleveren? 

Het antwoord is simpel: het optimaliseren van menselijk kapitaal. Wat bedoelen we daarmee? Met één vraag legt Jacob Morgan het uit: 

Why rely on the intelligence of a few when you can tap into the collective wisdom of many?”

Nog geen 10 jaar geleden lagen de verantwoordelijkheden voor nieuwe ideeën en productontwikkelingen uitsluitend bij de topdogs van grote bedrijven. Vandaag hebben we een andere aanpak: ideeën naar boven halen vanuit alle hoeken binnen het bedrijf. Dit stelt bedrijven in staat om van zoveel mogelijk medewerker input te krijgen over aanbevolen verbeteringen en hoe ze het efficiënt kunnen invoeren. 

The challenge? We hadden een tool nodig om alle ideeën binnen bedrijven zichtbaar te maken. Een soort van collaborative technology, wat we vandaag in de vorm van intranetten en digitale werkplekken zien. We merken steeds meer dat sociale intranetten en interne platforms veel toegevoegde waarde opleveren voor bedrijven die willen innoveren – we halen meer uit van wat we al hebben. En dat is working smarter, not harder.

Wil je vandaag ook beginnen met working smarter? Vraag een gratis demo aan! 

Digitale werkplek

Meer weten? Lees het hier.

Deel dit artikel: