Logo Qollap

Weet je echt wie je collega is?

Van welke verborgen talenten weten jouw collega's niks?

Toen ik jaren geleden als hoofd digitaal bij de VARA werkte kreeg ik een rekening onder ogen die mij aan het denken zette. Voor de duur van een dag was een tolk ingehuurd om teksten van een Spaanse site te vertalen in het Nederlands. Zonde van het geld dacht ik direct omdat ik vloeiend Spaans spreek. Had mijn redacteur dat moeten weten? Waarschijnlijk niet.
Het voorval bleef me bezighouden en plotseling werd het me duidelijk.
WE WORDEN FUNCTIONEEL INGEHUURD

Vreemd eigenlijk maar we worden - ondanks onze veelzijdige talenten - ingehuurd voor een specifieke taak. Daar krijgen we voor betaald en over het gegeven dat de organisatie, in beginsel, geen verdere interesse heeft in wat we nog meer in onze mars hebben verbaast niemand zich.

De trend om in teams te gaan werken verandert dat vanzelfsprekende gegeven. Immers, we gaan groepen mensen samenstellen die, in wisselende samenstelling, gezamenlijk aan de slag gaan. Zou het niet geweldig zijn wanneer wij van alle medewerkers een breed profiel zouden hebben van wat hij of zij kan inbrengen. Niet alleen functioneel inhuren maar teams samenstellen op basis van ieders individuele talenten, kennis en ervaring. 

The Cloud Company is voorloper in innovatieve communicatie. Door de inzet van het slimme kennisplatform Qollap in te zetten verrijken wij profielen. 

 Wessel de Valk  -  CEO The Cloud Company            

Wessel de Valk                                

Deel dit artikel: